Dotace programu NZÚ light na Solární ohřev vody

Nová zelená úsporám Light (zkráceně NZÚ Light) je program, který poskytuje dotace na úsporná opatření v rodinných a bytových domech. Je určen pro seniory a nízkopříjmové domácnosti, které jsou nejvíce ohroženy energetickou chudobou.

Nově od května 2023 je možné žádat o státní dotaci v programu NZÚ Light mimo jiné na solární ohřev vody, a to fotovoltaický a termický.Pprogram nabízí dotace 90 000 Kč na systém ohřevu vody pomocí sluneční energie. Finanční prostředky mohou být vyplaceny ještě před instalací formou zálohy a žádat o ně mohou i ti, kteří již nějakou formu dotace v rámci programu NZÚ Light čerpali.

Tato dotace jsou určena pro vlastníky či spoluvlastníky rodinných domů či rekreačních objektů (musí mít přidělené číslo popisné či evidenční), ve kterém byli trvale hlášeni před 12. 9. 2022 a stále v době podání žádosti jsou. Podmínkou pro dotaci je, aby žadatel a všichni členové jeho domácnosti pobírali ke dni podání žádosti starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně, nebo v období mezi 12. 9. 2022 a dnem podání žádosti pobírali příspěvek na bydlení.

Žádat lze na instalace realizované po 12. 9. 2022. Dotaci lze vyplatit v plné výši ve formě zálohy na základě zálohové faktury vystavené dodavatelem. Jednotlivé náklady je třeba doložit fakturami a dalšími doklady.

Autor článku

Potřebujete poradit s výběrem fotovoltaické elektrárny?
Zavolejte nám.

+420 702 105 115

Mohlo by vás také zajímat:

Odešlete nám nezávaznou poptávku