Dotace pro FIRMY – Výzva RES+ č. 1/2024

Dotace na FVE pro FIRMY

Vaše společnost má také možnost získat dotace. Podle velikosti společnosti můžete mít nárok na dotaci až ve výši 50 % z celkových nákladů na projekt fotovoltaických panelů. Přijímání žádostí začíná již 1. března 2024, takže není důvod otálet. Nezmeškejte tuto příležitost!

Výzva RES+ č. 1/2024 – Fotovoltaické elektrárny 10 kW – 5 MW s vlastní spotřebou

Dotační program RES+ 1/2024 představuje jedinečnou příležitost pro podnikatele a organizace zaměřené na obnovitelné zdroje energie (OZE) v České republice. Tento program je zacílen na podporu projektů v oblasti fotovoltaiky, větrné energetiky, biomasy a dalších ekologicky šetrných technologií, které přispívají k udržitelnému rozvoji a snižování emisí skleníkových plynů.

Pro ty, kteří se rozhodnou využít této jedinečné příležitosti, je klíčové mít veškeré potřebné dokumenty připraveny a správně zpracovány. Správně sestavená žádost a podklady jsou základem úspěšného získání finanční podpory pro vaše energetické projekty. Následující článek se zaměří na seznam nezbytných dokumentů, které budete potřebovat pro žádost o dotaci v rámci programu RES+ 1/2024 a my jsme Vám je schopni zajistit.

 

 

Odborný posudek
Odborný posudek podle ustanovení § 4 odst. 3 zákona č. 388/1991 Sb., o Fondu, v platném znění, který obsahuje potvrzení technických a energetických parametrů. Tento dokument není pouze posudkem, ale i vstupním podkladem pro splnění dalších kroků.
Smlouva o připojení výrobny
Smlouva o připojení výrobního zařízení elektřiny k elektrické síti v souladu s ustanovením § 50 odst. 3 zákona č. 458/2000 Sb., známého jako Energetický zákon, v aktuálním znění, nebo Smlouva o uzavření smlouvy o budoucím připojení.
Projektovou dokumentaci včetně povolení
Projektová dokumentace pro získání stavebního povolení zahrnuje inženýrské posouzení a veškeré potřebné dokumenty pro úřady. V situaci, kdy není vyžadováno stavební povolení, je nutné předložit vyjádření potvrzující, že stavba nepodléhá povolovacímu řízení.
Administrativa žádosti
Kompletní administrativa žádosti včetně koordinace jednotlivých korků. Veškeré potřebné podklady jsme schopni vyhotovit.

Zajistíme veškeré podklady ve vysoce profesionálním standardu prostřednictvím pečlivého a precizního přístupu k procesu dokumentace. Naše praxe zahrnuje důkladnou analýzu požadavků a přesné plánování každého kroku, abychom zajistili, že veškeré dokumenty budou kompletní, přesné a odpovídající aktuálním právním předpisům. Spoléháme se na kvalifikované odborníky a interní kontrolní mechanismy, abychom zajistili, že každý dokument je vypracován s maximální péčí a odpovídá nejvyšším standardům kvality a přesnosti. Naše prioritou je dodržování profesionálních standardů a poskytování služeb na nejvyšší úrovni, která představuje základ našeho spolehlivého a důvěryhodného přístupu ke všem procesům.

Zajímá  vás předpokládaná výše dotace pro vaší FIRMU ?

Využijte oficiální Interaktivní nástroj pro výpočet dotace, který byl vytvořen státním fondem životního prostředí pro výpočet:  Výzva RES+ č. 1/2024 – Fotovoltaické elektrárny 50 kW – 5 MW.

Autor článku

Potřebujete poradit s výběrem fotovoltaické elektrárny?
Zavolejte nám.

+420 702 105 115

Mohlo by vás také zajímat:

Odešlete nám nezávaznou poptávku